Blogg

Ja, okej. Jag har jävligt dålig karaktär, men det var fan exakt så här de nötte ner fångarna på Guantanamo.

Förskola. Eftermiddag. Strax efter 15:00.

Barn: Får jag klättra på dig?

Jag: Nej, du får klättra på klätterställningen.

Barn: Snääääääälla!!!

Jag: Nej, jag blir smutsig om du klättrar på mig.

Barn: Du är ju redan smutsig?

Jag: Nej. Eller ja. Men Nej!

Barn: Okej. Jag tänker klättra på dig nu.

Jag: Nej, det tänker du inte alls.

Barn: Annars tänker jag sjunga en sång.

Jag: Vad för sång?

Barn: Den handlar om dig.

Jag: (Ofrivilligt smickrad, men lyckas dölja det rätt bra.) Okej. Men ja, kör på du för du ska
I-N-T-E klättra på mig.

Barn: (Tar plats bredbent framför mig med händerna i sidorna, harklar sig och börjar sjunga på Pippi Långstrump.) Häääääääääääääääääär kommer Tobbe Baaaaaaaaaaajsstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan bajs. Här kommer Tobbe Baaaaaaaaaaaaajsstrump, här kommer faktiskt…

Jag: (Inte lika smickrad längre.) Okej, tack…jag hajar. Kul. Verkligen. Det där kommer inte funka.

Barn: (Får feeling, höjer rösten, börjar hoppa på stället och fortsätter senare med tillhörande frikkin pausnummer-i-Superbowl-koreografi-slash-epileptisk-apa-på-crack-cocaine.) Haaaaaaaaaaaaaar du sett hans baaaaaaaaaaaaaajskorv? Hans stora jätteäckliga baaaaaaaaaaaaajskorv. Vill du se hans baaaaaaaaaaaajskorv? För han luktar faktiskt prutt!
JO, för HÄÄÄÄÄR kommer Tobbe BAAAAAAAAAAAJSTRUMP, tjolahopp tjo…

Jag: Okej… J-A-G F-A-T-T-A-R! Enough nu! Ge upp!

Barn: Okej. Den här då? (Ställer sig på bordet med ungefär samma scenspråk som Joe Labero.) Toooooobbe satt i rumpan, skulle skala baaaaaaaaaajskorv. Fick han höra prutten, då fick han så bråttom…prutta han från tallegren…stötte han sitt lilla ben, på den lååååååååång…

Jag: Men för helv… JA! Okej. DET RÄCKER!

Barn: Luuuuuuuuuudna…

Jag: Säg det inte!

Barn:

Jag: N-E-J!!

Barn: (Drar in ett djupt andetag och håller andan) …

Jag: Du! Bara! Tyst! Nu!

Barn: (Tar i med ungefär samma emfas som om Loa Falkman skulle göra inför sista tonen i ”Till Havs” på ett fullsatt Ullevi efter att precis ha blivit petad i sidan av en roddare som hälsat att ”Du, Loa…micken verkar ha pajat, men det sitter 60 tusen skallar här ute som bara väntar på att du ska slutföra det här, så ja…Du får improvisera eller nåt.) …BAAAAAAJS-K-O–O-O-O-O-O-O-R-V-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-N!

Tystnad

Tystnad

Tystnad

Utstirrning

Tystnad

Tystnad

Tystnad

Jag: När hämtar din mamma dig, sa du?

Barn: Fem.

Tystnad

Utstirrning

Tystnad

Jag: (Ställer mig uppgivet med armarna som ett träd) Ja, men OKEJ! Klättra då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.