Blogg

Öppet brev till OLW

Hej OLW,

Hoppas allt är lugnt med er. Okej, så här.
Min mormor föddes 1916, mitt i ett sprakande världskrig under vad som i folkmun brukar kallas för ”de hungriga åren”.
Sverige, som på den tiden fortfarande var ett land där det var otänkbart för kvinnor att visa sig utomhus utan någon form huvudbeklädnad, är 1916 ett land av regleringar.
Det är också året då man införde begreppet ”sommartid” för svenskarna, vilket ledde till protester, vilket ledde till att ungefär hälften av befolkningen efter moget övervägande helt enkelt valde att skita i det beslutet och pinna på som vanligt istället, vilket i sig är jävligt roligt men ja, det är samtidigt lite av en annan historia.
Hur som helst. Min mormor talade ofta om den där tiden och om det hon mindes. Hon berättade ofta historier om hur hon hade två mil till skolan varje morgon, om hur hon började arbeta som piga med inhyseshjonen i Skara som 13-åring och om den där gången när hon nackade sin första höna till sin sjunde födelsedagsmiddag.
Det var hårdare förr. Jag säger inget om det. Absolut. Jag drar inga stora växlar på det här som hänt mellan oss nu. Inte alls. Och jag menar inte att gnälla eller så. Nej då. Inte alls. Det här är bara en ödmjuk fråga från min sida. Inget annat.
Men hur fan räknar ni egentligen?
Om ni på fullaste allvar står fast vid att en portion Cheez Ballz består av 30 gram (!!) och således ger 7-8 portioner per påse så ja, då undrar jag vad ni sitter på för hemligstämplad information om den stundande invasion och krigsransonering som är på väg att drabba Sverige i detta nu? Antingen det, eller så känns det som att vi inte förstår varandra längre.

Vänligen,
Tobias Jacobsson

En kommentar

  • Elin

    De vill skamma oss. Det är hela grejen. Ba’ ”En portion är 30 fram. Du har ätit över tio portioner på en och en halv timme. Du har dålig karaktär.” … Vi vet ju att det handlar om målmedvetenhet och prioriteringar.